Veel gestelde vragen:

Wij beantwoorden graag al je vragen:

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik reserveren voor een film?

Reserveren kan op twee manieren. Via onze website www.bioshardenberg.nl kunt u dag en nacht reserveren, u dient eenmalig een account aan te maken. Het is ook mogelijk om telefonisch te reserveren via telefoonnummer 0523 - 280 353, dit is alleen mogelijk tijdens onze openingstijden.

Kan ik zelf mijn plaatsen uitkiezen als ik reserveer?

Ja, wanneer u via de website reserveert kunt u zelf uw plaatsen kiezen als u dat wilt. Voor deze service berekenen wij € 0,50 per stoel.

Wat betekent VIP en VIP DeLuxe bij uw stoelkeuze bij zaal 1 & 2?

In zaal 1 & 2 hebben we 3 type stoelen. Standaard, VIP en VIP DeLuxe stoelen. U bepaalt zelf hoe luxe u het wilt. Tijdens het online reserveren kunt u aangeven welke stoelen u wilt reserveren, voor de VIP en VIP DeLuxe betaalt u een kleine toeslag. Klik hier voor meer informatie. 

Wat betekent * bij zaal 3?

Het sterretje heeft niks met uw reservering te maken. Het is alleen een naam van onze zaal.

Tot wanneer kan ik mijn gereserveerde kaarten afhalen?

Gereserveerde kaarten blijven staan tot 5 minuten voor aanvangstijd van de film. Het is echter wel aan te raden om minimaal 30 minuten voor aanvang uw kaarten af te halen, vooral in het weekend en in vakanties kan het voorkomen dat de wachtrij bij de kassa enkele minuten in beslag neemt. Wanneer het voorprogramma is afgelopen kan de toegang tot te film worden geweigerd.

Is het mogelijk om online kaarten te kopen?

Het is mogelijk online uw kaarten te kopen. Dit kan eenvoudig en veilig via de website. Wanneer u uw kaarten heeft gekocht hoeft u niet meer in de rij te staan voor de kassa. U kunt direct doorlopen naar de zaal en op uw gekozen of toegewezen stoel/stoelen plaatsnemen. U hoeft uw barcode op de bevestiging niet te laten scannen, u dient deze wel te kunnen tonen bij eventuele controle, dit mag ook op een telefoonscherm.

Kan ik betalen met de Nationale Bioscoopbon?

Bios Hardenberg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten, dat betekent onder andere dat wij bioscoopbonnen verkopen en innemen. Bioscoopbonnen kunnen niet ingewisseld worden voor contanten, wel ontvangt u restitutie voor het te veel betaalde bedrag mits dit niet meer is dan de helft van de waarde van de bioscoopbon. Het is niet mogelijk om met andere landelijke waardecheques, zoals VVV-bon of Entertainmentkaart te betalen. De nationale bioscoopbon is zowel online, als aan de kassa van de bioscoop te verzilveren.

Verkopen jullie ook bioscoopbonnen?

Ja, de Nationale Bioscoopbon is bij ons te koop. Sinds 2014 is dit een pasje waarop u een bedrag van €5,- tot €150,- kunt laten zetten. Op onze site kunt u onder 'toegangsprijzen' zien welk bedrag voor uw cadeau het beste in aanmerking komt.

Krijg ik korting met een Cultuurkaart?

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geldt een korting van 1 euro op het bioscoopkaartje van de cultuurkaarthouder.

Wat zijn de openingstijden van de kassa?

Onze kassa is dagelijks geopend, wanneer de kassa geopend is zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Omdat de aanvangstijden van de films wel eens kunnen verschillen per week hebben wij geen vaste openingstijden. U kunt bij ons terecht, een half uur voor aanvang van de eerste voorstelling van die dag.

* Op donderdagen waarop een voorstelling van Cinema+ staat gepland, zijn wij geopend vanaf 13.00 uur.

Mijn zoon/dochter is 15, mag hij/zij naar een film met leeftijdsgrens 16?

Het is wettelijk bepaald dat bij films met een leeftijdsgrens van 16 jaar, personen geen toegang krijgen die 15 jaar of jonger zijn. Uiteraard houden wij ons aan deze door de overheid opgelegde maatregel. Wij adviseren altijd een legitimatiebewijs mee te nemen naar de bioscoop. De overige leeftijdenklassificaties zijn adviesleeftijden voor ouders. 

Maar hoe zit het dan met de andere leeftijdskeuringen (AL, 6+, 9+ en 12+)?

Dit is een adviesleeftijd. Wanneer een kind jonger is dan de aangegeven leeftijd, mag hij of zij dus wel naar de film mits hij of zij onder begeleiding van een volwassene naar de film gaat.
Zie www.kijkwijzer.nl voor meer informatie.

Wanneer wordt het nieuw filmprogramma bekend gemaakt?

In alle bioscopen begint de speelweek op donderdag en eindigt op woensdag. Op maandagmiddag staat ons nieuwe programma klaar en zal de website bijgewerkt zijn zodat er online gereserveerd kan worden.

Soms staat er bij een film 'OV' of 'NL'. Wat betekent dit?

Sommige animatie- of familiefilms komen op de Nederlandse markt met een Originele Versie (OV) en een Nederlands gesproken versie (NL). In de meeste gevallen draaien wij enkel de Nederlands gesproken versie.

Zit er een pauze in de film?

Bios Hardenberg onderbreekt iedere film voor een korte pauze. U kunt de pauze benutten voor een toiletbezoek of voor een versnapering, maar natuurlijk ook om gewoon even de benen te strekken!

Hebben jullie stoelverhogers?

Voor de kleine bezoekers hebben wij een aantal stoelverhogers, hierdoor komt de zitting hoger waardoor het zicht op het scherm beter is voor de kleine filmkijkers. Bij drukte, bijvoorbeeld in schoolvakanties, kan het voorkomen dat alle verhogers in gebruik zijn, natuurlijk mag u ook zelf een verhoger meenemen naar de bioscoop, zoals bijvoorbeeld een autozitje. 

Ik heb een compliment of een klacht. Waar kan ik deze kwijt?

In beide gevallen kunt u contact opnemen via de mail: [email protected]
Er wordt hierna zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Waar kan ik terecht als ik iets verloren ben in de bioscoop?

Ook dan kunt u mailen naar bovenstaand mailadres ([email protected]). Ook kunt u, tijdens openingstijden, telefonisch contact met ons opnemen: 0523 - 280 353. Het gebeurt regelmatig dat een verloren voorwerp allang gevonden is!