Veel gestelde vragen

Wij beantwoorden graag al je vragen

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik reserveren voor een film?

Reserveren kan op twee manieren. Via deze website kunt u dag en nacht reserveren, u dient eenmalig een account aan te maken. Het is ook mogelijk om telefonisch te reserveren via telefoonnummer 0523 - 280 353, dit is alleen mogelijk tijdens onze openingstijden.

Kan ik zelf mijn plaatsen uitkiezen als ik reserveer?

Ja, wanneer u via de website reserveert kunt u zelf uw plaatsen kiezen als u dat wilt. Voor deze service berekenen wij € 0,50 per stoel.

Wat betekent VIP en VIP DeLuxe bij uw stoelkeuze bij zaal 1 & 2?

In zaal 1 & 2 hebben we 3 type stoelen. Standaard, VIP en VIP DeLuxe stoelen. U bepaalt zelf hoe luxe u het wilt. Tijdens het online reserveren kunt u aangeven welke stoelen u wilt reserveren, voor de VIP en VIP DeLuxe betaalt u een kleine toeslag. Klik hier voor meer informatie. 

Tot wanneer kan ik mijn gereserveerde kaarten afhalen?

Gereserveerde kaarten blijven staan tot 5 minuten voor aanvangstijd van de film. Het is echter wel aan te raden om minimaal 30 minuten voor aanvang uw kaarten af te halen, vooral in het weekend en in vakanties kan het voorkomen dat de wachtrij bij de kassa enkele minuten in beslag neemt. Wanneer het voorprogramma is afgelopen kan de toegang tot te film worden geweigerd.

Is het mogelijk om online kaarten te kopen?

Het is mogelijk online uw kaarten te kopen. Dit kan eenvoudig en veilig via de website. Wanneer u uw kaarten hebt gekocht hoeft u niet meer in de rij te staan voor de kassa. U kunt direct doorlopen naar de zaal en uw gekozen of toegewezen plaatsen innemen. U hoeft uw barcode op de bevestiging niet te laten scannen, u dient deze wel te kunnen tonen bij eventuele controle, dit mag ook op een telefoonscherm.
 

Kan ik betalen met de Nationale Bioscoopbon?

Bios Hardenberg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten, dat betekent onder andere dat wij bioscoopbonnen verkopen en innemen. Bioscoopbonnen kunnen niet ingewisseld worden voor contanten, wel ontvangt u restitutie voor het te veel betaalde bedrag mits dit niet meer is dan de helft van de waarde van de bioscoopbon. Het is niet mogelijk om met andere landelijke waardecheques, zoals VVV-bon of Entertainmentkaart te betalen.

Accepteren jullie het Bioscoop Cadeau?

Wij accepteren beide varianten van het Bioscoop Cadeau. Een Bioscoop Cadeau-pas geeft recht op 1 filmticket of 1 filmticket + een kleine frisdrank en een kleine popcorn, afhankelijk van het type Bioscoop Cadeau. Het Bioscoop Cadeau vertegenwoordigd dus geen waarde in geld. Let op: een Bioscoop Cadeau is slechts 1 jaar geldig, wanneer de kaart verlopen is kunnen wij deze helaas niet meer accepteren omdat het Bioscoop Cadeau door derden wordt uitgegeven. Meer informatie kunt u vinden op www.bioscoopcadeau.nl
 

Krijg ik korting met een Cultuurkaart?

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geldt een korting van 1 euro op het bioscoopkaartje van de cultuurkaarthouder.

Wat zijn de openingstijden van de kassa?

Onze kassa is dagelijks geopend, wanneer de kassa geopend is zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Omdat de aanvangstijden van de films wel eens kunnen verschillen per week hebben wij geen vaste openingstijden. U kunt bij ons terecht, een half uur voor aanvang van de eerste voorstelling van die dag.

Mijn zoon/dochter is 15, mag hij/zij naar een film met leeftijdsgrens 16?

Het is wettelijk bepaald dat bij films met een leeftijdsgrens van 16 jaar, personen geen toegang krijgen die 15 jaar of jonger zijn. Uiteraard houden wij ons aan deze door de overheid opgelegde maatregel. Wij adviseren altijd een legitimatiebewijs mee te nemen naar de bioscoop. De overige leeftijdenklassificaties zijn adviesleeftijden voor ouders. 

Wanneer wordt het nieuw filmprogramma bekend gemaakt?

In alle bioscopen begint de speelweek op donderdag en eindigt op woensdag. Het nieuwe filmprogramma is op maandagavond telefonisch op te vragen. Op maandagavond zal de website bijgewerkt zijn zodat er online gereserveerd kan worden.

Hebben jullie stoelverhogers?

Voor de kleine bezoekers hebben wij een aantal stoelverhogers, hierdoor komt de zitting hoger waardoor het zicht op het scherm beter is voor de kleine filmkijkers. Bij drukte, bijvoorbeeld in schoolvakanties, kan het voorkomen dat alle verhogers in gebruik zijn, natuurlijk mag u ook zelf een verhoger meenemen naar de bioscoop, zoals bijvoorbeeld een autozitje. 

Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0523 - 280 353 of via mschotkamp@movieskoop.nl