Filmhuis Hardenberg

Elke maand een speciaal geselecteerde kwaliteitsfilm

Bios Hardenberg biedt in samenwerking met Filmhuis Hardenberg ook 'ArtHouse' films aan. Filmhuis Hardenberg vertoont bijzondere producties die om verschillende redenen in de picture zijn. Dit kan een klassieker zijn, een documentaire of een film die veel publiciteit heeft gekregen. Het zijn films die doorgaans niet uit het commerciële circuit komen maar zeer de moeite waard zijn om bekeken te worden. Films waar je stil van wordt, die ontroeren of aan het denken zetten.

Het bestuur van Filmhuis Hardenberg zet zich in om uit het grote aanbod een selectie te maken waarin actualiteit en diversiteit een grote rol spelen. De  aandacht gaat uit naar cineasten uit omringende landen en werelddelen, die vanuit politiek, emotioneel of geschiedkundig standpunt hun kritische visie op het leven geven of mogelijk verrassen met betoverende beelden die op het netvlies na zinderen. Films die raken en aanraken.
Met u en met elkaar is het ervaren van een avond in Filmhuis Hardenberg een belevenis om nooit te vergeten.

Onze voorstellingen beginnen om 20.15 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De films zijn voor iedereen toegankelijk, dus een lidmaatschap is niet noodzakelijk. Bij regelmatig bezoek is dit echter wel aan te raden.

De filmvertoningen zijn in principe altijd in de week waarin de eerste dinsdag van de maand valt. In die week is er dan zowel op de dinsdag als op de woensdag een voorstelling. Hiervan kan bij uitzondering worden afgeweken rekening houdend met vakanties of de programmering van Bios Hardenberg of Theater De Voorveghter. Uiteraard wordt u hierover zoveel mogelijk en vroegtijdig geïnformeerd.